Blog
Filtre

Ionela Nastase la EM360, discutand despre pericolul pe care il reprezinta aceasta planta.

0
0
Marcarea unei zone cu ambrozie

Publicat de Admin

Marcarea zonelor in care planta este prezenta se poate face urmarind acest link - https://www.hartaambroziei.ro/marcheaza-zona - si parcurgand pasii urmatori pozitionarea marker-ului din centrul hartii pe zona in care planta a fost identificata; harta se poate muta prin drag and drop, sau prin actionarea butonului din coltul din stanga-sus care va naviga harta la locatia curenta; de asemenea, poti cauta o locatie anume folosind casuta din dreapta-sus - introdu locatia (de ex: "Sectorul 5"), iar apoi da click pe una dintre optiunile prezentate adauga cel putin o poza , dar nu mai mult de 3 - poza trebuie sa fie cat mai clara si sa cuprinda planta de pe teren optional, poti adauga informatii suplimentare care pot fi utile pentru localizarea zonei marcate apasa butonul Salveaza din dreapta paginii

0
1

Scopul site-ului hartaambroziei.ro este de a oferi suportul necesar pentru prevenirea raspandirii ambroziei si eradicarea zonelor in care planta este deja prezenta. Pentru asta e nevoie de o comunitate implicata si informata care sa contribuie activ la identificarea, monitorizarea si eradicarea ambroziei din tara, dar si de un efort sustinut din partea autoritatilor in conformitate cu prevederile legale. Primul past reprezinta marcarea unei zone in care planta este prezenta.

0
0
Cum sa te implici

Publicat de Admin

Indeparteaza planta de pe terenurile proprii! Marcheaza zonele cu ambrozie . Participa la actiuni de eradicare . Spune-le oamenilor din jurul tau de acest site. Doar impreuna putem marca zonele cu ambrozie cat mai bine. Ia legatura cu primariile si spune-le de acest site: intra pe pagina primariei si acceseaza butoanele din dreapta pentru a apela telefonic sau prin email primaria de care apartii. Spune-ne despre problemele pe care le-ai observat in procesul de eradicare a ambroziei. De la lipsa raspunsurilor la petitii, pana la lipsa reactiilor autoritatilor.

0
0
Ce este ambrozia?

Publicat de Admin

Ambrozia, cunoscută și sub denumirea de Ambrosia artemisiifolia , este o plantă anuală care provine din America de Nord și care, din păcate, s-a răspândit pe scară largă în multe părți ale lumii, inclusiv în România. Această plantă este nu doar o problemă ecologică, ci și una majoră de sănătate publică, deoarece polenul său poate provoca reacții alergice severe. Impactul asupra sănătății Ambrozia este o sursă majoră de polen alergenic care poate provoca simptome variate, de la iritații ale ochilor, strănut și congestie nazală, până la astm și alte afecțiuni respiratorii grave. În plus, reacțiile alergice pot afecta calitatea vieții, cauzând somnolență, scăderea performanței la locul de muncă sau la școală și o calitate generală redusă a vieții. Impactul ecologic De asemenea, ambrozia are un impact semnificativ asupra ecosistemelor locale. Fiind o specie invazivă, aceasta poate concura cu succes cu plantele native pentru resurse, perturbând astfel echilibrul natural al ecosistemului. De asemenea, poate afecta agricultura, reducând randamentele culturilor și crescând costurile de producție. Lupta împotriva ambroziei Controlul răspândirii ambroziei este o provocare majoră. O singură plantă poate produce până la un miliard de grăunțe de polen într-un sezon și poate rezista în sol timp de peste 40 de ani. Totuși, eforturile comunității, inclusiv eradicarea manuală, utilizarea ierbicidelor și educarea publicului, pot ajuta la combaterea acestei probleme.

0
1